Veramme grondwerken
  • by:
  • February 27th, 2021
  • Category:

Uit de oude doos


In de jaren 50 jaren hield de stichter Frans Ameele zijn transportbedrijf ‘Vervoer Ameele F. ’ boven de doopvont te Middelkerke. Zoals veel in die tijd, werd gestart met paard en kar.

Historiek

Uit de oude doos van …de familie Ameele

Terramag
https://terramag.be/uit-de-oude-doos-van-de-familie-ameele/


In de jaren 50 jaren hield de stichter Frans Ameele zijn transportbedrijf ‘Vervoer Ameele F. ’ boven de doopvont te Middelkerke. Zoals veel in die tijd, werd gestart met paard en kar. Algauw investeerde Frans in een vrachtwagen, een Duitse Kaelble. Naast transport verzorgde hij ook al grondverzet in zijn prille vorm. De tijd van met de hand laden was voorbij en er kwam een eerste mobiele kraan. Dit was een Ford Canada met een opgebouwde kabelkraan voorzien van een knijpbak. Een zelf gebouwde transportband werd de aanzet tot een echte ‘steenbreker’.
Groei van het bedrijf
In 1973 gaf Frans de fakkel door aan zijn zonen en de PVBA Vervoer Ameele werd opgericht. Zaakvoerder Marcel en zijn twee broers Roger en Marc, verplaatsten het bedrijf naar de Zandstraat te Westende en lieten op deze locatie ( ’ t Plein ) hun eerste hangar bouwen. Gestaag breidden zij het bedrijf en de dienstverlening uit.

Met de groei van het bedrijf verscheen in de tweede helft van de jaren 70 een eerste echte graafmachine, een Hanomag M7 bandenkraan. Naderhand volgden nog banden- en rupskranen van diverse groottes, bulldozers en minigravers en de vrachtwagens werden voorzien van een hydraulisch containersysteem. Wisselsysteem vaste vrachtwagen en gebruik oplegger deden hun intrede. Er werd getracht om zoveel mogelijk in eigen beheer in het onderhoud te voorzien. Een kraaknet wagenpark en een correcte dienstverlening stond vooraan op de agenda.
Ameele machinepark 1995
Het machinepark van Ameele in 1995.
Dienstverlening
De dienstverlening bestond hoofdzakelijk uit goederentransport voor eigen rekening en voor derden en algemene grondwerken. In de wintermaanden stond het laden en transporteren van suikerbieten voorop. De suikerfabriek van Veurne sloot zijn deuren, het transport voor Iscal Sugar verhuisde naar Moerbeke en in een latere fase naar het Waalse Fontenoy. Tevens stond men in de gure periodes mee in voor de veiligheid op de wegen in de wijde omgeving van Middelkerke en Nieuwpoort. In opdracht van Wegen en Verkeer ging men aan de slag om zout te strooien. Niet altijd een pretje om in de nacht, de kou en de winterse toestanden te trotseren. Het semafoon toestel, de welbekende ‘bieper’ van vroeger stond dan ook niet ver verwijderd van het bed van Marcel.
Grond-, sloop -en omgevingswerken
Bij de firma Ameele stonden grond-, sloop -en omgevingswerken in de meeste ruime zin en dit zowel voor bedrijven, particulieren als openbare besturen, alsook het plaatsen van afvalcontainers, het leveren van teelaarde voorop. Men was in de regio een sterke en bekende speler op deze markt. Iedere opdracht werd met de nodige zorg afgewerkt om de klanttevredenheid te behouden. Dit was immers de beste mond-tot-mondreclame.

Begin de jaren 90 deed de derde generatie, Ameele Jean-Marie en Anja stapvoets hun intrede. Hun speelterrein kreeg een andere vormgeving. Zij kregen hun eigen taak, het bedrijf groeide en de eerste chauffeurs werden in dienst genomen.

Na veel wikken en wegen en met een weggepinkt traantje werd besloten om eind 2014 de bloeiende carrière van het familiebedrijf stop te zetten.

Ondertussen genieten Marcel, Roger en Marc in alle vrijheid van hun welverdiend pensioen, hebben hun medewerkers nieuwe horizonten verkend en konden zij de liefde voor het vak op een passende manier doorgeven aan een jonge collega grondwerker Veramme Pieter uit Nieuwpoort. Hij zag opportuniteiten, investeerde in de afvalcontainers en een gedeelte van het machinepark. Jean-Marie kon er onmiddellijk als ervaren kraanmachinist aan de slag en Anja biedt naast haar logopedische praktijk, hier en daar de nodige ondersteuning.

Zo zie je maar dat liefde voor het vak, hier wel degelijk in het bloed zit!
Mercedes-Benz 2639
Eind de jaren 90 werd er vaker beroep gedaan op opleggers. Hiervoor werd dit knappe span ingezet: de Mercedes-Benz 2639 met een 27-ton oplegger.
Deutz Fahr Agrotron 150
Men kon eind jaren 90 ook beroep doen op hun Deutz Fahr Agrotron 150.

Kobelco 135 SR LC
Deze Kobelco 135 SR LC in een opvallende kleur, daterend uit 2002 werd voor het bedrijf Ameele de laatst aangekochte graafmachine.
Zettelmeyer ZL 2002
De Zettelmeyer ZL 2002 shovel en de Kobelco SK 160 LC Mark IV rupsbandenkraan samen aan het werk in 1995.

Hanomag M7
Aarde laden, bieten laden geen werk ging de Hanomag M7 uit de weg.
Volvo N12 6×4
Hun Volvo N12 6×4, een indrukwekkende verschijning in 1985.

Scania Vabis
De Scania Vabis in 1982 met een vracht schuimaarde in de suikerfabriek van Veurne.
Veramme grondwerken
Grondwerk op elk terrein.

Contact